כיכר רבין – הקמת חניון תת קרקעי

חניונים

לפני כעשר שנים החל משרדנו לתכנן את התב"ע לחניון כיכר רבין.
החניה היתה אמורה להתמקם מתחת לכל שטח הכיכר שבין הרחובות: אבן גבירול, פרישמן, בן גוריון ורחוב מלכי ישראל.
שנים עברו, והוחלט להעביר את הקו הירוק של נת"ע – הרכבת הקלה מתחת לאבן גבירול.

במהלך השנים האחרונות תמכנו יחד עם חברת אחוזות החוף בפתרון החניון וסביבתו עקב הצורך בהשארת דופן אבן גבירול פנוי מחניה וזאת כאמור עקב הקו הירוק ותחנת שאול המלך שממוקמת בתת הקרקע סמוך לאיבן גבירול, בשטח הכיכר.
בנוסף יוקם תחמ"ש סמוך שגם הוא נושק לאיבן גבירול.

לכן הוחלט שהחניון יתמקם רק בצד המערבי של הכיכר ויאכלס כ – 500 מ"ח (במקום כ – 1000 בתכנון התב"עי).
משרדנו ערך מספר שינויים לתב"ע שאושרה על מנת למקם כניסות ויציאות למען הפעלתו מהצד המערבי של מלכי ישראל בלבד.
כעת מתקיימת תחרות אדריכלית על העיצוב של הכיכר.
משרדנו מלווה ומייעץ לאדריכלים והמתחרים וילווה את האדריכל הזוכה עד לסיום הקמת החניון.

שתף טוויטר Pin it